Menu

Contact

06-30273012
info@schoonheidssalonastria.nl

2923GK Krimpen aan den IJssel
Weegbree 73a

BTW nr: 1792.304.02.B01
Kamer van Koophandel: 29041290

Pascaud reactie op nieuwe regels

Er zijn vandaag berichten in de media verschenen omtrent de uitspraken van minister Schippers, minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport, over regularisatie van cosmetische ingrepen. Zie : http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/21/minister-schippers-stelt-eisen-aan-cosmetische-sector.html. We hebben gemerkt dat door deze berichtgeving onrust onder schoonheidsspecialisten is ontstaan.
Het komt er op neer dat de grijze zone van behandelingen door niet medici onder de loupe genomen gaat worden. Vooralsnog zien wij daar geen enkel probleem in voor de Pascaud methoden.
Peelings vallen onder het regime van de ANBOS. Met fillers werken wij niet in het Pascaud-concept en laser kent veel verschillende gradaties. Een koudlaser zoals de PascaudLite zal helemaal buiten het verhaal vallen omdat het een therapeutische laser betreft. Mesotherapie zal misschien wel worden bekeken maar ook daar zien wij geen enkel probleem voor de uitvoering door de schoonheidsspecialist als zij met Pascaud-Meso werkt (CE apparatuur en certificaat verzekering). De volledige afbreekbaarheid van de cocktails en de oppervlakkigheid van injecteren in de huid hebben ook niets te maken met fillers.
Wij hebben inmiddels contact gehad met de ANBOS. Zij hebben vandaag hun handen vol om alle pers te woord te staan. Ook zij onderschrijven het bovenstaande en zullen er alles aan doen om samen met ons vanuit de branche de waardevolle en veilige behandelingen (natuurlijk ook de ANBOS specialisaties) bij de beautyprofessional te houden.
De focus van de minister ligt op risicovolle behandelingen en het injecteren van fillers. Iets waar wij ons bij Pascaud niet mee bezig houden.
In de verwachting je hiermee te hebben geïnformeerd.
 
Vriendelijke groeten,
Mardge Pascaud
Managing Director
Pascaud Beauty Innovations