Menu

Contact

06-30273012
info@schoonheidssalonastria.nl

2923GK Krimpen aan den IJssel
Weegbree 73a

BTW nr: 1792.304.02.B01
Kamer van Koophandel: 29041290

ANBOS in het nieuws 21-10-2013

Regels mooimaakindustrie strenger

'Schoonheidsspecialisten zullen niet hard geraakt worden'

 


Branchevereniging voor schoonheidsspecialisten ANBOS staat achter de strengere regels voor cosmetische ingrepen die minister Edith Schipper vanmorgen aankondigde. "Een terecht signaal."

"Op grond van de huidige wetgeving zijn schoonheidsspecialisten al niet bevoegd om te injecteren", zegt Herman van Venetië van ANBOS. "Ook het bezit van medicinale stoffen is verboden. Nu goed is beschreven wat de bevoegdheden van een schoonheidsspecialist precies zijn, handel je in strijd met de wet als je vanuit die verantwoordelijkheid toch zou gaan injecteren."

Volgens de brancheorganisatie is er maar een kleine groep ondernemers die nu injecties uitvoert. "Daarom zullen de maatregelen geen directe gevolgen hebben voor de sector. Alleen het beperkte deel dat die behandelingen wel doet, zal er enige financiële consequenties van ondervinden."

"Het legt wel de vinger op de zere plek", gaat de woordvoerder verder. "Het gaat vaker goed dan fout, maar in de gevallen dat het fout gaat, vraagt dat om maatregelen."
 

 RTL Nieuws