Menu

Elektrisch ontharen in Krimpen a/d IJssel

Bij deze methode wordt een dun naaldje in het haarzakje gestoken. Door de warmte die door het naaldje naar de haarwortel wordt gevoerd, stolt het bloedvaatje dat het haartje voedt. Hierdoor komt het haartje niet meer terug, De groeifases zijn hier wel belangrijk.
Klik hier voor het zelf on line inboeken van deze behandeling

1.U heeft veel meer haar dan u denkt Een haar groeit in verschillende fases. Er zijn 3 fases in de haargroei cyclus: er groeit een haar, deze valt naar verloop van tijd uit ( na maanden of jaren, afhankelijk van de plaats waar deze zich bevindt). Het haarzakje verkeert tijdelijk in een rustfase! Er ontwikkelt zich een nieuwe haar, etc. Zo is altijd 10% tot 20% van de hoeveelheid haar niet zichtbaar door de zogenaamde rustfase. Deze rustfase is per persoon erg verschillend.
Ook de volgende factoren spelen hierbij een rol:
* de plaats op het lichaam
* de dikte van de haar
* hormonale invloeden
* erfelijkheid
2.Een haar groeit veel langzamer dan U denkt. Na het epileren of harsen is het beslist niet zo dat er na b.v. een week op dezelfde plaats weer dezelfde haar groeit. Dit is een haar die er precies naast groeit. Gemiddeld gelden voor teruggroei de volgende tijden:
* diep, stug haar : 5 tot 6 weken
* medium haar : 6 tot 9 weken
* dunner (vlas) haar : 8 tot 10 weken.
Dit betekent dat u eigenlijk pas na 2 maanden, nadat U gestopt bent met het uittrekken van haren, kunt bekijken hoeveel haar U nu eigenlijk heeft. Het lijkt dan vaak of er plotseling veel haren zijn gaan groeien; laat dit U dus niet verontrusten. Trekt u beslist zelf niets meer uit.  Storende haartjes kunt u beter afknippen.
Nabehandeling:
* eerste 24 uur: geen zeep en vette crèmes gebruiken, geen zon of zonnebank
* voorzichtig met make—up
* niet aanraken of krabben. 
Bij jeuk:
* koude kompressen of ijsblokjes in een plasticzakje
* kalmerende gel of active cream of azuleenpasta aanbrengen.
Als het door u gewenste gebied na verloop van tijd geheel is onthaard, zult u toch na enkele weken of maanden nog eens terug moeten komen om die zogenaamde rust—haartjes te laten verwijderen. Bovendien zult U er rekening mee moeten houden dat U wellicht aan overtollige haargroei zult blijven lijden. Meestal is namelijk de verandering, dan wel verstoring van de hormonale toestand, oorzaak van het toenemen van de haargroel. Dit betekent dat vrij langzaam al enkele aanwezige donsharen dikker worden en dieper in de huid gaan groeien. Slechts enkele malen per jaar hoeft U deze haren tijdens een korte behandeling te laten behandelen.