Menu

Lichtflitsontharen

DPL - Lichtflitsontharen:

De Digital Pulsed Light (DPL) apparaten stralen een uiterst krachtig licht uit. Via een flitslamp worden lichtimpulsen naar de haarwortels geleid. Deze lichtimpulsen vernietigen de haarwortels en zodoende kunnen er geen nieuwe haren meer groeien.

Hoe werkt DPL Lichfflits ontharing?

In de haren zit een pigmentstof ( melanine), deze pigmentstof geleiden de lichtimpulsen via de haarschacht naar de haarwortel en door de warmte van de lichtimpulsen worden hierdoor de haarwortels vernietigd.

Doordat alleen de haarwortels worden vernietigd en niet de haren zelf, lijkt het alsof de haren doorgroeien. Deze haren moeten echter door de epidermis naar boven gedrukt worden en dat duurt 2 tot 3 weken. Nadat deze haren zich verwijderd hebben zullen ze dan ook niet meer terug komen, dit omdat de haarwortels vernietigd zijn.

Is DPL ontharing definitief’?

De term definitieve ontharing vinden sommigen onwetenschappelijk, zij spreken dan ook liever over duurzame ontharing. Dit omdat permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, maar men niet kan garanderen dat er niet nog ooit een haar zal teruggroeien. Mensen kunnen door b.v. hormonale invloeden nieuwe haargroei gaan ontwikkelen.

Verder hebben niet alle mensen een geschikt huid — en haartype waardoor het resultaat niet optimaal is.

Bij mensen met blonde en grijze haren heeft de behandeling weinig resultaat, dit omdat in deze haren weinig tot geen pigment aanwezig is. En zoals verteld is deze pigmentstof nodig om de lichtimpulsen bij de haarwortel te krijgen.

Mensen met een donkere huidskleur zijn ook moeilijk te behandelen, dit omdat de lichtimpulsen ook door de donkere huidskleur worden opgenomen en niet alleen door de haarschacht.

Is DPL lichtflits ontharing veilig en pijnloos?
Dpl lichtflits ontharing is veilig omdat er alleen maar gebruik wordt gemaakt van licht en tevens zitten in de fljtslamp speciale filters die violet- en infrarood licht reduceren. Dit ter bescherming van de huid en het geeft op langere termijn een beter resultaat. Ook wordt de flitslamp gekoeld en zodoende voelt men alleen maar een lichte tinteling of prikkeling.

Wilt u meer informatie? maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek waarin ik uw huid en haar kan bekijken en een advies op maat kan geven.