Menu

Contact

06-30273012
info@schoonheidssalonastria.nl

2923GK Krimpen aan den IJssel
Weegbree 73a

BTW nr: 1792.304.02.B01
Kamer van Koophandel: 29041290

Acne en voeding

Voeding en acne
Onderzoek gepubliceerd in- en met toestemming overgenomen uit PARADERMICA 2de jaargang, nr 3
Acne is een veelvoorkomende aandoening met soms grote sociale , psychische en emotionele invloed. Veel onderzoeken suggereren al sinds jaar en dag dat, met name, chocolade en suiker en vet van invloed zouden zijn op deze aandoening. In de tweede helft van de 20ste eeuw werd er niet meer zo geloofd in dit verband. Nu echter zijn er weer nieuwe onderzoeken die inderdaad aantonen dat bepaalde voedingsmiddelen de huidaandoening kunnen verergeren of verbeteren.
Uit de moderne onderzoeken blijkt een verband tussen het frequent gebruik van gewone  melk en de ernst van de acne. Het blijkt dus dat met lactoferrine verrijkte gefermenteerde melk ( o.a. karnemelk) de acne kan verminderen. Dank zij de ontstekingsremmende werking van lactoferrine. Let op voor voldoende kalk en vitamine D.
Een ander onderzoek toonde aan dat de hoeveelheid en het type koolhydraten in het dieet wel degelijk invloed heeft op de heftigheid van de acne.
Het derde onderzoek was gericht op het gebruik van omega-3 vetzuren. Conclusie: de consumptie van vis, en een frequente inname van omega-3 vetzuren hebben een positief effect op acne.
Samengevat is de conclusie dat bepaalde voedingsmiddelen de acne kunnen verergeren of verminderen. Verminder het gebruik van gewone melk en bepaalde koolhydraten. Goede koolhydraten zijn te vinden in groente, fruit, volkorenproducten. Omega-3 vetzuren ( in vette vis zoals makreel, haring, zalm, ansjovis en sardienen en bijvoorbeeld ook in lijnzaadolie.
Karnemelk heeft ook een positief effect op de huid bij acne.